San Juan, en una altra interpretació d’’España Ingobernable’. Foto: Teatre Romea

La quarta edició del festival de cultura popular Cítric, organitzat per l’Ateneu Popular 9 Barris, ja està en marxa. L’edició d’aquest 2018, que tindrà com un dels seus principals reclams l’actor espanyol Alberto San Juan, va arrencar el passat 27 de gener amb la presentació del llibre i l’exposició dels 40 anys de l’Ateneu i l’espectacle teatral ‘Màtria’, de Carla Rovira.

El Cítric 2018, que en aquesta quarta edició té com a protagonista la memòria històrica, va començar d’una manera molt especial. La presentació del llibre i l’exposició sobre els 40 anys de l’Ateneu va permetre descobrir el treball que durant un any va fer l’historiador Enrique Tudela a través d’entrevistes, grups de memòria històrica i la creació d’un arxiu. Posteriorment Carla Rovira va pujar a dalt de l’escenari per presentar una obra on fa una reflexió sobre la història de la seva família arran de l’afusellament i desaparició del seu tiet avi. Durant la representació, la dramaturga i intèrpret elabora un dispositiu escènic on parla de l’oblit, el perdó, la memòria i l’entorn femení com a conservador del llegat del passat.

Després del tret de sortida, la pròxima cita del festival serà el pròxim 22 de març. L’actor Alberto San Juan presentarà ‘España Ingobernable’, un recorregut per la història recent de l’estat espanyol. San Juan fa un recull dels moments on Espanya no s’ha deixat abatre pels poders fàctics. Tot plegat a través d’un monòleg colpidor amb música, poesia i assaig que connecta amb l’actualitat. Abans es farà un col·loqui al voltant del llibre ‘Classe abans que nació’, amb el coordinador de l’obra, José Luis Oyón, Alberto San Juan i Montse Santolino.

Per últim, el cicle s’acabarà el 14 d’abril amb Eliseo Parra y Las Piojas. Parra, acompanyat del grup de pandereteiras Las Piojas presentarà un repertori de música popular tradicional d’arreu de la península. Un viatge cultural que es cou a foc lent a través de generacions. Abans tindrà lloc una trobada internacional de corals socials provinents de diferents llocs, com ara la mateixa Barcelona, Bolonya o París.

WhatsAppEmailFacebookTwitterTelegram