Les noves línies de bus D29 i D40, que connecten millor Nou Barris amb el centre es van posar en marxa el passat 13 de novembre. De moment, però, i segons va publicar Betevé, alguns veïns han criticat l’eliminació d’algunes parades, com la que hi havia a tocar de la seu del Districte. Aquests veïns lamenten que ara han de fer desplaçaments més llargs per poder agafar el bus.

A banda d’aquestes queixes veïnals, una de les línies noves, la D40, permet portar un número més gran de passatgers. Uneix la Via Favència amb la plaça Espanya gràcies a un recorregut de gairebé 22 quilòmetres. Té una freqüència de pas d’entre cinc i vuit minuts. La seva entrada en funcionament, però, ha provocat que s’eliminin el bus 32 i es modifiqui el recorregut del 27, cosa que ha provocat les queixes.

D’altra banda, la D29 connecta Roquetes amb el Fòrum i té la capacitat de portar unes 5.000 persones al dia. L’Ajuntament, amb l’objectiu que la circulació de les noves línies sigui el màxim de fluida, ha pintat més carrils bus i ha instal·lat semàfors prioritaris en diferents cruïlles. L’objectiu és millorar la mitjana diària de velocitat dels busos, que és de 12 quilòmetres per hora.

WhatsAppEmailFacebookTwitterTelegram