agents cívics

Els agents cívics treballen des de la setmana passada. Foto: Ajuntament

Des de la setmana passada, un equip de nou persones treballa pels carrers de la ciutat amb la tasca d’analitzar les actituds respecte al civisme que hi ha al municipi i promoure un bon ús de l’espai públic.

“El projecte està basat en una perspectiva pedagògica i de sensibilització, no en una perspectiva punitiva”, explica l’alcaldessa, Filo Cañete. L’Associació de Veïns de La Catalana troba que es tracta “d’una bona proposta, però que no resoldrà els problemes”, sostè el president, José Caparrós.

La contractació per un any de l’equip d’agents cívics és, segons l’Ajuntament, el primer pas per crear una estructura estable. “Ara s’està fent una tasca de prospecció, d’enquestes a la ciutadania per recollir els aspectes que més la preocupen”, detalla Cañete. Per a Caparrós, no és necessari aquest pas “ja que l’Ajuntament sap de sobres quins problemes de civisme tenim, sobretot a La Catalana”. Caparrós detalla que l’associació de veïns li ha traslladat al consistori molts cops els actes incívics més recorrents al barri. “L’ús incorrecte dels contenidors de brossa, la recollida de mobles vells, així com molèsties causades pels pisos turístics de la zona”, enumera Caparrós. Antoni Pons, del barri de Sant Joan Baptista, afegeix a la llista d’actes incívics “els aparcaments indeguts, i l’ús incívic de patinets i de les papereres”. L’alcaldessa Cañete diu que l’Ajuntament n’és conscient. “Ja hem decidit que la gestió dels residus i els excrements de gossos seran dos dels eixos sobre els quals s’actuarà, a banda de l’ús de vehicles de mobilitat personal com els patinets”, conclou l’alcaldessa.