El Partit Socialista tenyeix de vermell Santa Coloma una vegada més. Els colomencs han tornat a dipositar la seva confiança en els socialistes, que han aconseguit el 47% dels vots. El gran resultat de l’alcaldessa Núria Parlon en les municipals també s’ha traduït en un suport a la candidatura de Salvador Illa.

El Partit Popular ha protagonitzat la gran sorpresa a Santa Coloma, situant-se com a segona força política amb prop del 13% dels vots. El 2021, els populars van obtenir un 4,5%, la qual cosa suposa un gran resultat pel partit d’Alejandro Fernández.

Vox es manté com a tercera força política, millorant lleugerament els resultats de les últimes eleccions catalanes. La formació d’extrema dreta supera el 10% dels vots, xifra que no va assolir, per poc, el 2021.

Ciutadans i ERC fracassen

La gran batacada de la nit l’han protagonitzat Ciutadans i Esquerra Republicana. La candidatura de Carlos Carrizosa perd 7 punts respecte del 2021. D’un 8% passa a un 1 i escaig. Pel que fa als republicans, passen de ser la segona força política amb quasi el 15% dels vots a baixar del 10%. De ser segona força política, passa a ser la quarta.

Finalment, els Comuns perdent prop de tres punts, Junts+ puja menys d’un 1% i la CUP perd un 1%. Com a novetat, Aliança Catalana aconsegueix un 1% dels vots.

WhatsApp