El portaveu socialista, Albert Sales, intervé en la firma de l’acord per l’entrada del PSC al govern de l’Ajuntament de Tiana. Foto: Ajuntament

El PSC de Tiana ha emès un comunicat on es desmarca de qualsevol pacte amb la regidora “trànsfuga” Marta Guàrdia i on assegura que no avala la seva sortida de JxCat per formar part del grup no adscrit. Els socialistes consideren que en els darrers mesos s’han produït un seguit d’esdeveniments que han “enrarit el clima social, polític i civil” al municipi i deixen en mans de l’assemblea de Tiana una possible sortida del govern amb ERC.

“El grup municipal socialista no va fer cap pacte en el seu moment quan va decidir entrar a formar part del govern amb JuntsxCat. Ni tampoc, té ni tindrà cap pacte amb la regidora que ha abandonat la formació política esmentada amb un nou acte de transfuguisme polític, que no avalem en absolut”, apunta la secció local del PSC, que refermà el compromís amb el codi ètic del partit pel que fa al transfuguisme.

Els socialistes també es desmarquen d’un episodi molt polèmic ocorregut en el darrer Ple celebrat la setmana passada, quan el regidor d’ERC i segon tinent d’alcaldia, Jaume Darbra, va ser enxampat a mitja sessió parlant per telèfon suposadament amb la regidora Guàrdia per demanar-li “ajuda” per aprovar un dels punts de l’ordre del dia, ja que durant els primers minuts del Ple el govern ERC-PSC comptava amb un regidor menys i, per tant, no tenia majoria. En aquest sentit, el PSC considera aquest fet “gravíssim” i demana als republicans que donin explicacions públiques “urgents” sobre la qüestió.