Protesta Ca l’Arnús en una imatge d’arxiu. Foto: Twitter (@BdnElsVerds)

Aquest migdia, la Junta de Govern Local de Badalona havia de votar l’Aprovació del Projecte Urbanístic de Ca l’Arnús. Tanmateix, ahir a primera hora de la tarda la mateixa Junta va comunicar que retirava de l’ordre del dia el punt que havia de tractar aquesta votació.

D’aquesta manera, el consistori ajorna la decisió fins després de l’agost, amb la intenció de parlar amb les parts implicades durant el mes de setembre. No només tractarà amb el veïnat i les entitats en defensa del parc, sinó també amb l’empresa que vol tirar endavant la promoció immobiliària.

El Pla General Metropolità que implica la construcció d’una quarantena de pisos a tocar del carrer de Sant Bru va ser aprovat sense cap vot en contra l’any 2018.

Des de la Plataforma Defensem Ca l’Arnús valoren positivament l’ajornament de la votació. A la vegada, exigeixen la permutació o l’expropiació i “qualificar la finca privada, ara urbanitzable, com a Parc Metropolità”, segons han comunicat via Twitter. L’entitat ha mantingut la convocatòria d’una protesta aquest migdia a les portes d’El Viver, tot i que ja es coneixia la retirada del punt sobre Ca l’Arnús a la Junta de Govern.

Guanyem, per la seva banda, també ha reivindicat en roda de premsa que s’aturi la construcció de pisos al parc. Asseguren que si el govern local no permuta o expropia els terrenys “és per falta de voluntat política”, donat el superàvit municipal.