Protesta Ca l'Arnús

Un moment de la protesta. Foto: Twitter (@BdnElsVerds)

Centenars de veïns i veïnes convocats per la plataforma Salvem Ca l’Arnús es van manifestar divendres passat per mostrar el seu rebuig a la futura construcció de dos blocs de pisos als voltants del parc.

El parc de Ca l’Arnús va esdevenir, l’any 2002 i juntament al parc de Can Solei, un espai verd metropolità gràcies a la lluita popular del veïnat i de la Plataforma en Defensa de Ca l’Arnús Parc Públic.

L’any 2017, però, va sortir a la llum un projecte urbanístic que preveia la construcció de dos blocs de pisos. Els veïns denuncien que fins i tot els blocs van aparèixer a la venda a la pàgina web d’una immobiliària barcelonina.

La protesta de divendres va discórrer pels carrers de la ciutat i va confluir amb la mobilització de la plataforma Famílies Sense Plaça a Badalona, que lluita per l’augment de places escolars públiques de proximitat. Més tard, els manifestants van tallar l’N-II al seu pas per la ciutat per fer més visible la protesta.

Les persones que s’hi manifestaven van fer públic un manifest en què titllen com a “operació d’especulació urbanística” el projecte de construcció dels dos blocs de pisos.

L’oposició veïnal a l’aixecament dels immobles va fer recular relativament l’Ajuntament. Les al·legacions presentades per algunes entitats ecologistes van ser rebutjades, però el consistori va accedir a reubicar un dels blocs de pisos, recol·locant-lo a la porta d’entrada al parc.

La mesura, no obstant això, no va acontentar els veïns, que denuncien l’impacte que els nous pisos tindran sobre el valor paisatgístic i el patrimoni cultural que conformen els parcs de Ca l’Arnús i el de Can Solei.