Sabater i Villacampa van presentar l’acord el 17 de març. Foto: Arxiu

Un grup de veïns ha instat la Fiscalia, l’Oficina Antifrau de Catalunya, la Sindicatura de Comptes i el Defensor del Ciutadà de Badalona a investigar l’acord entre l’Ajuntament i el Club Joventut per garantir la viabilitat econòmica de l’entitat, que es va presentar el 17 de març. Els veïns ho han aprofitat per elaborar el manifest Per la transparència i el joc net amb la Penya, que encara no s’ha fet públic, però que qüestiona el fet de “donar milions de diner públic, sense una valoració independent, a una entitat opaca”, en referència a la Penya.

L’acord entre el consistori i el club preveu la compra per part de l’Ajuntament de les accions que el Joventut té de la Zona Esportiva Mas Ram. Unes accions que encara estan pendents de valorar, però que el club taxa en 2,6 milions d’euros. “L’acord amaga també la requalificació de milers de metres quadrats per fer-hi habitatges”, asseguren els veïns, que demanen un “tracte just” per a totes les entitats. Segons creuen, aquest tracte s’ha “desequilibrat” per ajudar “poders fàctics”.

Mentrestant, però, fonts municipals asseguren que l’acord es tirarà endavant amb transparència. “No comprem res per salvar el club, és un acord de col·laboració”, diuen.

JUNTA EXTRAORDINÀRIA
Per la seva banda, la Penya ja ha convocat la pròxima Junta General d’Accionistes extraordinària per al 25 d’abril. Serà l’última de Jordi Villacampa com a president i també servirà per presentar l’informe de l’acord amb l’Ajuntament.

Aquesta setmana el club ha presentat un estudi extern sobre el club que ha enquestat un miler de persones arreu de l’estat. Una de les principals conclusions és que el 44% de les que són de Badalona veu bé l’acord, un 27% prioritza el benefici de l’Ajuntament i un 9% hi està en contra. Això sí, només un 16% és favorable a la compra d’actius al club

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram