Un moment del diàleg entre Carme Colomina i Raül Romeva. Foto: Òmnium

El Museu de Badalona va acollir el cap de setmana passat la segona edició del congrés ‘Qüestions d’Estat’ que organitza Òmnium Cultural, unes jornades, tal com expliquen els seus organitzadors, “dissenyades per pensar quines eines i quins processos poden servir-nos per construir el nou país des de Badalona”.

L’edició d’enguany es va marcar com a repte incidir en tres aspectes: si ja estan a punt les eines per arribar a l’Estat propi –com la Hisenda catalana-; com es pot fer que el procés constituent del nou Estat sigui el màxim de participatiu i, finalment, quin ha de ser el full de ruta perquè l’Estat sigui reconegut internacionalment.

L’encarregat d’obrir el congrés, dissabte a dos quarts d’onze del matí, va ser el vicepresident d’Òmnium, director del Born Centre Cultural i editor Quim Torra, que va reflexionar sobre què ha de fer l’independentisme fins a les eleccions del 27 de setembre. Torra va insistir en la importància que els partits independentistes aconsegueixin un gran resultat en les pròximes eleccions municipals.

Tot seguit va arribar el torn de Joan Iglesias, director del Programa per la definició d’un nou model d’Administració Tributària de Catalunya, que va repassar com avança la creació d’aquesta important estructura d’Estat. El primer dia de congrés va acabar amb la taula rodona de la tarda, que va reunir Jordi Turull (portaveu del grup de CiU al Parlament), Montserrat Tura (exconsellera i exdiputada del PSC), Jose Rodríguez (membre de Súmate) i Sebastià Sardiné, portaveu de Juristes per la Independència i membre de l’equip que ha elaborat el projecte de Constitució.CAT.

El segon dia de congrés va arrencar amb un diàleg entre l’exeurodiputat d’ICV, Raül Romeva, i la cap d’Internacional del diari Ara, Carme Colomina. L’acte el va moderar el periodista de Catalunya Ràdio, Quim Olivares. L’acte de cloenda del ‘Qüestions d’Estat’ va anar a càrrec de l’actual vocal de la junta d’Òmnium Marcel Mauri, que va parlar del paper de la societat civil en el procés cap a la independència.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram