Nou local per als marxants. D.G.

Després de vuit anys reunint-se a Can Cabanyes cada dimarts, en un espai cedit per l’ajuntament, i després de moltes sol·licituds, l’Associació de Marxants de Badalona ha aconseguit un local propi. Esta situat al passatge Riu Querol i té una recepció, una sala de reunions, dos despatxos i un petit magatzem. En un principi, no sembla res de l’altre món, però gracies a aquests espais l’associació tindrà més flexibilitat i llibertat a l’hora de reunir-se per tractar qualsevol tema (havien arribat a fer-ho en bars), fet que els permetrà millorar la seva gestió.

REPTES DE FUTUR

Durant la presentació del local, cedit per l’Ajuntament de Badalona, es va fer una projecció de diapositives que repassaven la història dels mercats ambulants a la ciutat. Els marxants volien reivindicar així la seva tradició i la seva llarga trajectòria a Badalona. Però també volen mirar al futur, i atreure l’atenció de la gent jove que ha deixat de comprar als encants per anar als centres comercials o a les franquícies de grans firmes.

L’Associació de Marxants de Badalona ha tingut un moment per recordar tot allò que ha aconseguit en els darrers anys, i destaca el mercat dels divendres, al Parc de Montigalà. Es tracta d’un espai d’ensomni per als marxants: sense cotxes, ample, verd i amb ombra. A més, els marxants han volgut deixar clar que cada dimecres, després del mercat, el parc queda totalment net, al contrari d’allò que temien els veïns de la zona en un principi.

Però encara queden coses per fer. Els marxants esperen ara la reestructuració del mercat del dissabte, que s’habilita entre els barris de La Salut i Sistrells i que encara no s’ha reorganitzat després de les modificacions que va patir durant les obres del Centre Comercial Màgic Badalona, que van portar de cap als comerciants.

Durant l’acte d’inauguració del local, el passat divendres, l’alcalde de Badalona, Jordi Serra, va destacar que aquest és un pas endavant cap a la consolidació de l’associació de marxants. Amb la cessió del mercat, l’ajuntament vol mostrar el seu suport als mercats de proximitat, “que necessiten un cop de mà en temps de crisi”.

L’associació de marxants també ha volgut donar les gràcies a totes les entitats i col·laboradors que han ajudat, sobretot, a moblar el nou local.