Edifici carrer Granada

El consistori va col·locar una tanca per impedir-ne el pas. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Badalona ha assignat pisos de lloguer social a quatre de les cinc famílies que vivien al bloc del carrer Granada. La cinquena família, informa l’Ajuntament, no reuneix els requisits necessaris per a l’accés a un pis de lloguer social a través de la mesa d’emergència. Tanmateix, se’ls ha ofert un pis de lloguer per sota del preu de mercat de la borsa de lloguer de l’Oficina Local d’Habitatge de Badalona.

Durant vuit mesos, les famílies han viscut en hotels a càrrec del consistori. Ara que s’ha resolt que l’edifici sinistrat ha d’anar a terra se’ls ha buscat una sortida definitiva. La finca es va esfondrar parcialment el passat mes de març, afectant un total de set immobles.

D’altra banda, la Comissió tècnica d’atenció a les famílies del carrer de Granada 22 segueix en actiu per ajudar en la resolució dels problemes hipotecaris, per continuar les negociacions amb les companyies d’assegurances i de serveis i per a la recuperació dels béns i pertinences que es troben dins l’immoble. Així i tot, alguns d’aquests veïns encara no poden viure als nous pisos que se’ls ha assignat. Un d’ells, Miguel Agüera, explica que el pis que li ha assignat el consistori no té donats d’alta els subministraments, ni tampoc cap moble: “De moment, no es compleixen les condicions que ens va assegurar l’Ajuntament”, es lamenta Agüera.