Edifici carrer Granada

L’edifici va patir un esfondrament parcial el 10 de març. Foto: Ajuntament

El tercer tinent d’alcaldia de Badalona, David Torrents, el regidor d’Espais Públics, Jordi Subirana, i la regidora del Districte 2, Rosa Trenado, han informat les famílies del número 22 del carrer Granada que la rehabilitació d’aquest bloc de pisos és “inviable” i que caldrà demolir-lo. Una inspecció feta a l’edifici el passat mes de juliol ja avançava que l’edifici podria anar a terra en qüestió de temps. Aquest matí, Torrents s’ha desplaçat a l’edifici per atendre els mitjans. El regidor ha demanat disculpes “per la lentitud de l’administració”, ja que el mes de setembre es van comprometre a disposar de l’informe com més aviat millor, i no ha arribat fins a aquesta setmana. “Potser podríem haver actuat abans”, ha admès el tinent d’alcalde.

Dos informes

Un informe tècnic encarregat pels mateixos propietaris assenyala l’estat de ruïna tècnica de l’immoble pel mal estat de l’estructura. Un altre informe dels serveis tècnics municipals indica la situació de ruïna econòmica perquè el cost de rehabilitar l’edifici superaria el 50% de construir-ne un de nou. Els veïns disposen ara d’un període de quinze dies per fer al·legacions, en cas que trobin la manera de reunir aquests diners. Cal recordar que la comunitat de veïns va ser estafada el mes de juny, quan buscaven vies de finançament per les obres de rehabilitació.

L’Ajuntament dóna per fet que les famílies no poden assumir el cost de la rehabilitació i ja treballa en altres solucions. “Mentre l’edifici no va a terra, el consistori convoca per avui mateix una comissió tècnica entre l’Oficina Local d’Habitatge i Serveis Socials i els veïns”, segons ha explicat Torrents. El primer serà ocupar-se dels veïns que estan en pisos i hotels i buscar-los un pis a Badalona “sigui via lloguer social o amb una altra fórmula. El compromís meu i de l’Ajuntament és que no es quedaran al carrer”, ha afegit el tercer tinent d’alcaldia.

Reunió amb els veïns

Torrents, Subirana i Trenado van detallar la situació a les famílies amb una reunió a l’edifici municipal El Viver ahir al vespre. Moltes pertinences dels veïns es troben a dins de l’edifici. “Avui parlarem amb els bombers per veure si és possible entrar-hi amb ells per recuperar alguns dels objectes personals”, ha assegurat Torrents.

Entre d’altres, es treballarà amb les entitats financeres per trobar una alternativa per als propietaris que tinguin l’habitatge amb hipoteca. “Negociarem amb els bancs la condonació de la part que deuen”, ha assegurat Torrents aquest dimarts al matí. S’acompanyarà les famílies en els tràmits que calgui dur a terme davant de les asseguradores “per veure què cobraran i quan ho cobraran”. També parlaran, ha declarat Torrents, amb les companyies de subministraments per buscar una manera de no pagar les factures dels vuit mesos que les famílies porten fora de casa seva.

Alguns veïns, però, han denunciat reiteradament falta d’empatia per part del govern municipal, com va ser el cas de la intervenció d’Isabel Agüera, una de les veïnes, durant el passat ple ordinari del 27 de setembre, quan va dir: “Que jo estigui aquí ara és una mostra del fracàs de l’Ajuntament”. L’enderrocament es durà a terme els pròxims mesos. Ara per ara, hauran de ser els propietaris qui se n’encarreguin de pagar-ne els costos: “Encara no hem arribat a aquesta pantalla, però buscarem la forma que els veïns no hagin de pagar l’enderrocament”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram