IMPO Badalona

El servei d’Impuls Municipal de Promoció de l’Ocupació (IMPO). Foto: Ajuntament

Per primera vegada, l’Ajuntament de Badalona impulsa un programa d’ocupació per contractar dotze persones trans que estan a l’atur. El primer tinent d’alcaldia, Àlex Montornès, ha declarat que la iniciativa “demostra el compromís amb la igualtat d’oportunitats per a tothom del govern municipal”.

La contractació d’aquestes persones es farà a través del servei d’Impuls Municipal de Promoció de l’Ocupació (IMPO). Els contractes seran per un any (entre el març d’enguany i el febrer de 2024), i a temps complet. A banda, les persones seleccionades rebran una formació de caràcter transversal i acompanyament durant tot l’any. Les inscripcions es podran fer del 23 al 27 de gener de 2023, de 9 a 14 hores, al centre del servei IMPO situat a la masia Can Boscà, i s’haurà de presentar la targeta d’atur com a demandant d’ocupació.

Ocupació per a dones que han patit violència masclista

A la vegada, el consistori també ha presentat un programa per contractar dinou dones, mitjançant una nova edició del programa Treball i Formació. Les persones que hi vulguin optar han d’estar inscrites al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya com a demandants d’ocupació no ocupades. L’oferta va destinada a dones que han patit violència masclista, en risc de caure en situació d’atur de llarga durada (6 mesos en un període de 24 mesos) i que no reben la prestació per desocupació.