Una imatge de la sessió inaugural de la 41a edició del Filmets. Foto: Filmets

El Filmets Badalona Film Festival ha arrancat la seva 41a edició amb molta força, aplegant centenars de persones a les butaques del Teatre Zorrilla i del Principal. De fet, el festival de curtmetratges es va atrevir a competir, fins i tot, amb la disputa del clàssic entre el Barça i el Madrid del passat cap de setmana. “A l’hora del clàssic teníem la sessió Manifest, de pel·lícules políticament compromeses, i vam omplir la platea del Zorrilla”, explica gratament sorprès el director del Filmets, Agustí Argelich.

Més enllà de l’anècdota, el Teatre Zorrilla i el Teatre Principal, els dos principals escenaris de l’esdeveniment, han registrat plens absoluts en diverses sessions. “Hem treballat pensant en el públic per aconseguir-ho”, explica Argelich. El director relata que, durant el procés de selecció de curtmetratges que participen en el festival, els organitzadors no només s’han fixat en la qualitat de les cintes, sinó que també en les reaccions del públic de diferents llocs del món. “No és el mateix el públic del Quebec que de Corea”, assegura Argelich. “Aquí, per exemple, la gent aplaudeix al final de cada projecció, mentre que a altres llocs sovint hi ha xiulades”, assenyala.

Més enllà dels aplaudiments protocol·laris, l’organització del festival assegura que les valoracions del públic són molt positives. De fet, el recompte de vots pel premi del públic ja ha començat i, de moment, les notes dels assistents són altes.

UNA FESTA
Una de les sessions que ha tingut especial èxit fins ara és la dedicada a Suïssa, país convidat d’enguany, diumenge passat al vespre al Teatre Zorrilla. A banda de les projeccions de pel·lícules, la sessió va comptar amb la presència de cinc directors suïssos i va oferir productes gastronòmics i el concert de Gilles Estoppey.

Precisament, Argelich assenyala l’organització d’activitats paral·leles com una de les claus de l’èxit del Filmets. “Sessions com aquesta arrosseguen molt públic pel component de festa que tenen”, argumenta. Una festa que també va ser present dissabte a la nit a la sessió golfa amb el concert de Juan Gómez, el Sobrino del Diablo. El cantant va guanyar-se el públic interpretant cançons vinculades al cinema i adaptades al festival i a la ciutat.

PUNT DE TROBADA
D’altra banda, el Filmets vol esdevenir un punt de trobada entre directors de curtmetratges internacionals i joves creadors. En aquest sentit, dilluns el teatre Zorrilla va acollir la sessió Filmets Campus, en què estudiants d’escoles de cinema i audiovisuals de Catalunya van poder compartir una estona amb realitzadors reconeguts arreu del món. “Aportem un gra de sorra a la indústria del curtmetratge del nostre país”, assegura Argelich.

En qualsevol cas, el Filmets té el futur assegurat. Als joves creadors que potser projectaran els seus curts en pròximes edicions cal sumar-hi els 7.000 alumnes d’escoles i instituts badalonins que hauran passat pel festival durant els nou dies en què Badalona ha esdevingut la capital internacional del curtmetratge.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram