Les samarretes de la Marea Groga es van popularitzar a Badalona. Foto: Arxiu

La comunitat educativa de Badalona celebra els cinc anys de la Marea Groga, moviment en defensa de l’ensenyament públic, fent un balanç positiu dels objectius aconseguits pel col·lectiu, i assenyalant les demandes que reclama a l’administració.

Des del 2010 és habitual veure com arreu de Catalunya, alumnes, pares i professors vesteixen samarretes grogues amb el lema SOS ensenyament públic de qualitat. Tot plegat, com a conseqüència d’una iniciativa nascuda a Badalona fa cinc anys.

En aquell moment, la comunitat educativa de la ciutat s’havia organitzat a través del moviment Badalona es Mou, amb l’objectiu de cohesionar pares i professors en la defensa de l’ensenyament públic i contra les primeres reduccions de professorat. En aquest sentit, l’eina per aconseguir la cohesió desitjada van ser les samarretes grogues, que ben aviat es van popularitzar. “Ens arribaven comandes de tot arreu”, recorda el president de la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes (FAMPES), David Guerrero. “Badalona es Mou va ser la llavor de la Marea Groga”, afegeix.

Una llavor que, segons Guerrero, ha crescut satsifactòriament. “Hem aconseguit la construcció de les escoles Lola Anglada i Les Ciències”, assenyala. Tot i això, reconeix que la Marea Groga té molts reptes per encarar, com la construcció de les escoles Ventós Mir, Badalona Port i Montigalà, de l’Institut Ventura Gassol i la demanda d’instituts a Lefià, La Salut i Canyadó. A més, també vol que l’Ajuntament declari Badalona Vila Groga, en defensa del model públic d’educació.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram