La casa desocupada. Arxiu

Agents de la Guàrdia Urbana de Badalona van detenir dilluns a la matinada tres persones com a presumptes autores d’un delicte d’ocupació d’immobles. Es tracta de tres homes, d’edats que oscil·len entre els 19 i 22 anys, veïns de Barcelona i Terrassa, que van entrar dins un edifici d’habitatges tapiat, al número 181 del carrer de Baldomer Solà.

El desallotjament immediat va ser possible gràcies a la trucada d’un veí, que va informar a la Guàrdia Urbana sobre la presència d’un grup de tres individus que estaven foradant la porta tapiada d’accés a l’edifici. Dues patrulles de la Guàrdia Urbana van intentar accedir a l’interior de l’immoble i malgrat que en un primer moment els ocupants van impedir l’accés dels agents, finalment van ser detinguts. Als ocupes se’ls va intervenir l’eina emprada per a foradar la porta tapiada, una cadena i diversos objectes utilitzats per a accedir i moure’s per l’immoble, format per diversos pisos deshabitats. Als tres detinguts se’ls imputa un delicte d’ocupació il·legal d’immoble.

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Badalona, Ferran Falcó, va voler agrair especialment la col·laboració ciutadana “perquè el fet de rebre una trucada en el moment en què es produeix l’ocupació permet que els agents puguin intentar el desallotjament dins el termini que la llei permet”. Falcó ha recomanat als ciutadans trucar ràpid als agents en aquestes ocasions.