El president de Restarting Badalona és Ferran Falcó. “No som una ciutat condemnada a sortir sempre als diaris pels nostres problemes, sinó que també hi podem sortir pel nostre potencial”, s’afanya a dir Falcó. “Nosaltres hi volem ajudar”, afegeix. “Volem aportar una nova manera de fer centrada en la innovació, l’emprenedoria i la formació. Un espai que aquí no estava cobert”, detalla. I tot plegat per fer de Badalona “un actiu de la capital de Catalunya”, incidint en el que passa a la gran Barcelona.

El president de Restarting Badalona es mostra satisfet del primer mig any de vida de l’associació, malgrat que la pandèmia els ha obligat a renunciar a algunes activitats. S’enorgulleix, per exemple, de la candidatura que van presentar conjuntament amb l’Ajuntament perquè Badalona formi part de la Mobile Week Catalunya 2021, que s’havia de fer al febrer però s’ha ajornat al juny. Falcó està convençut que la candidatura serà acceptada perquè és “un bon projecte” i que això servirà d’exemple del que Restarting Badalona pretén aportar a la ciutat, posant a l’aparador els seus “actius” per poder “equilibrar la imatge que habitualment projecta”. “I fent-ho sense cap biaix polític ni partidista”, assegura.

CAN RUTI
Igual que Màrius Rubiralta, el president d’honor de Restarting Badalona, Falcó també destaca que un dels grans potencials de la ciutat és Can Ruti. “Crec que no sabem prou bé que no és només un hospital”, reflexiona Falcó. “Hem d’afegir a la Penya, a l’Anís del Mono i als romans aquest actiu”, resumeix. “Ens pot aportar molt valor i al voltant seu es pot articular un hub únic al país per a les empreses que desenvolupen dispositius mèdics”, conclou.