Restarting Badalona és una associació privada sense ànim de lucre oberta al conjunt de l’ecosistema innovador local i internacional. Va néixer fa mig any i és un projecte per fer present Badalona en el futur aprofitant totes les potencialitats de la ciutat: el campus de Can Ruti, els estudiants, les empreses i empresaris i els espais industrials i d’equipaments que, o bé han quedat enrere, o bé encara no tenen un ús definit. “Volem generar accions d’impacte social que aportin valor a Badalona”, diuen des d’aquesta associació.

En altres paraules, “fer possible una ciutat cohesionada, tractora, que complementi les iniciatives que tenen lloc a Barcelona i al conjunt de la seva àrea metropolitana”, afegeixen. Restarting Badalona és, doncs, un punt de trobada per a totes aquelles persones, entitats i empreses que vulguin participar i sumar en fer de Badalona “un territori innovador que, com en èpoques passades, ens impulsi cap a la societat del coneixement”.

TRES PRIORITATS
Restarting Badalona es marca tres prioritats principals. En primer lloc, l’emprenedoria. I és que Badalona és avui dia un referent de la xarxa europea de la bioregió i per poder consolidar aquesta situació “necessita continuar desenvolupant-se i integrar-se amb el nucli urbà i industrial de la ciutat”, argumenten des de l’associació. En aquest sentit, creuen que cal retenir i captar totes aquelles persones amb esperit emprenedor de la ciutat i de fora proporcionant el millor entorn per encetar els seus projectes i consolidar-los.

En segon lloc, Restarting Badalona aposta per la innovació, potenciant la recerca translacional en l’àmbit de la salut i promovent la transformació digital de les organitzacions mitjançant la innovació en processos i tecnologia en els diferents sectors existents a la ciutat. “Ser referents en innovació social generant noves idees, models i serveis per satisfer les necessitats canviants de la societat del futur”, detallen.

Per últim, l’associació posa el focus en la formació. Restarting Badalona vol promoure la formació en contacte amb el món professional. “Apropar casos d’èxit, experts i docents mitjançant l’organització de jornades, conferències i píndoles formatives”, apunten. “Badalona necessita una millor oferta formativa de cicles superiors i mitjans i més oferta de grau superior”, a banda de poder fer una aposta universitària lligada a l’àmbit de la salut.

QUÈ FAN?
Amb tot, des de l’associació Restarting Badalona identifiquen projectes d’oportunitat a emplaçar-se a la ciutat en els camps de la innovació, la tecnologia i la formació; detecten iniciatives “per dibuixar la ciutat que volem ser”, la qual projecten cohesionada, connectada i centre i capital per a Barcelona; i promouen entre les institucions una agenda internacional que posicioni Badalona globalment com una ciutat metropolitana de referència.

Coneix les 41 persones que conformen Restarting Badalona aquí: rbdn.cat