Una de les Comic Sessions. Ficomic

Pocs s’imaginaven fa, per exemple, cinc anys, que Badalona podria acollir una videoconferència amb Robert Kirkman, creador d’un dels còmics revelació d’aquests anys: “Los muertos vivientes”. Bé, de fet, pocs s’imaginaven fa cinc anys que Badalona podria acollir un museu del còmic. Però així és, i avui (dijous 14), Kirkam estarà, virtualment, als cinemes Megacine del Màgic Badalona. Els aficionats d’arreu podran fer-li arribar les seves preguntes sobre una sèrie que ha “atrapat” tant a fans del còmic com a lectors en general. El seu èxit ha arribat a la petita pantalla en forma d’una minisèrie que a Espanya va convertir-se en l’estrena més vista de la història de la cadena (La Sexta).

La xerrada amb Kirkman i la posterior projecció de tota la primera temporada de la sèrie no és el primer esdeveniment vinculat amb el món del còmic que organitza Megacine, en col·laboració amb Ficomic. Abans ja han preestrenat films com “El Gran Vázquez”, “Adèle Blan-Sec” o “Red”. Les projeccions han estat adornades amb sorteigs, presentacions i concursos a través de Facebook que han servit per dinamitzar les xarxes socials. I cal dir que les darreres presentacions han omplert els cinemes, plantant cara a aquella excusa tant badalonina sobre la proximitat amb Barcelona. Les “Comic Sessions”, així es diuen, han demostrat que una proposta cultural atractiva pot no només reeixir a Badalona, fins i tot entre setmana i a les deu de la nit, sinó que a més pot atreure gent de tota l’àrea metropolitana.

UN BADALONÍ AL SALÓ

Tot això succeeix la mateixa setmana que obre les portes el Saló del Còmic de Barcelona, enguany amb sabor badaloní gracies al cartell, obra de Rubén Pellejero. El Saló també dedica una exposició que repassa tota l’obra d’aquest autor de Badalona, ara mateix amb dues obres al mercat nacional: “En carne viva” i “Un verano insolente”.