El Parc de Les Muntanyetes ha de convertir-se en una zona sociosanitària amb aquest equipament. David González

Aturat. Així està el projecte del geriàtric que havia d’acollir el Parc de les Muntanyetes. Es tracta d’un equipament que la Generalitat de Catalunya va anunciar el 2006. Aquell mateix any va signar el conveni amb l’Ajuntament de Badalona, a tocar d’unes eleccions al Parlament. Era, de fet, només un dels onze equipaments que va prometre el govern català. A dia d’avui, només s’ha construït un: la residència per a malalts mentals del barri de Sant Roc.

El procés de planificació d’aquest equipament sociosanitari ha estat minat de contratemps. El Departament de Benestar Social assegura que tot i que l’acord es va signar l’any 2006, l’Ajuntament de Badalona no els va cedir els terrenys del parc fins l’any 2009. Això vol dir que el projecte va estar uns 3 anys totalment encallat. Un cop en mans del govern català, es va convocar un concurs per redactar el projecte. Ara hi ha una proposta guanyadora, però no hi ha un arquitecte assignat.

El juny passat, davant la situació de crisi econòmica i amb unes eleccions al Parlament de Catalunya al a la vista, Gisa, l’empresa pública que gestiona la construcció del geriàtric, va decidir aturar el projecte.

En el marc de la tisorada pressupostària, el nou govern de Convergència i Unió estudia aquesta obra per decidir el seu grau de prioritat, com succeeix amb tots els equipaments pendents del país. Benestar Social ha anunciat que tot i que s’han iniciat alguns passos per desbloquejar la construcció del geriàtric, ara mateix el projecte està aturat fins a una propera reunió.

TAMBÉ CENTRE DE DIA

El projecte contempla la construcció d’una residència amb centre de dia per a gent gran. L’edifici oferiria unes 150 places entre els dos serveis, i està previst situar-lo en una part del recentment reinaugurat Parc de les Muntanyetes, a tocar de l’ambulatori Apenins-Montigalà. Tot plegat servirà per revitalitzar una una plaça que havia anant quedant en desús amb el temps.