El director, Toni Benaiges (dreta), en un acte de la passada edició. Foto: Twitter

Ahir el Festival Cryptshow va donar el tret de sortida a la seva desena edició al Círcol. L’aniversari demostra la consolidació del festival, una proposta de proximitat del gènere fantàstic i de terror, amb els curtmetratges com a eix vertebrador però també amb presència de la literatura o el maquillatge. “Hem crescut molt des que el 2007 vam fer el festival en un bar de Sant Adrià”, admet el seu director, Toni Benages. “Per a nosaltres el Cryptshow és com una peça de col·leccionista que ens agrada cuidar”, afegeix, alhora que defuig la idea de competir amb altres festivals com el de Sitges. “Volem que això sigui una festa i que els fans del gènere s’hi sentin a gust”, diu.

Sens dubte, la proposta del festival és atractiva. Enguany es projectaran 220 curtmetratges de 24 països d’arreu del món, que optaran al 10è premi Serra Circular.

PÚBLIC JOVE
El Cryptshow ja té un públic fidel, que ha repetit presència al festival en diverses ocasions. A més, segons Benaiges, en les últimes edicions també han notat un augment de l’afluència de públic jove.

Precisament, enguany el Cryptshow fa una aposta decidida pels nens i els adolescents. Avui a dos quarts d’una del migdia hi ha programada una sessió per a públic infantil, mentre que demà a la mateixa hora serà el torn del públic adolescent. Dues sessions que, com totes les projeccions del festival, es faran al Círcol. A més dels curts, el certamen també ofereix un altre esquer per al públic jove, com els tallers de maquillatge previs a les sessions d’avui i demà.

POESIA AL CEMENTIRI
Avui a la nit, el festival celebrarà una de les seves activitats més sorprenents, un recital de poesia gòtica al cementiri del Sant Crist, a càrrec de Marçal Font, acompanyat del saxofonista Ferran Besalduch. Seguint amb la literatura, dissabte el festival celebrarà el Cryptshow literari, en col·laboració amb l’editorial Males Herbes, en el qual es presentaran deu relats ecofuturistes. A més, diumenge es concedirà el premi honorífic del festival a l’autor de còmics, Josep Maria Beà.

Amb la diversificació de l’oferta, el Cryptshow vol ser un aparador multidisciplinari de les creacions fantàstiques i de terror. “No és un gènere freak”, diu Benages. “Moltes pel·lícules i sèries actuals són d’aquest tipus. Qui ens estigmatitza ho fa des del prejudici”, conclou.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram