El document no detalla quin és el futur de les Tres Xemeneies. Foto: Arxiu

El litoral adrianenc és l’última parcel·la de terreny que queda sense edificar a l’àrea metropolitana, motiu pel qual els passos que s’estan fent des de les administracions públiques per definir el seu futur són mirats de prop per molta gent. Tant els que aspiren a construir-hi com els que volen que es construeixi com menys millor.

La Generalitat, el Consell Comarcal i els ajuntaments de Badalona i Sant Adrià estan elaborant un Pla Director Urbanístic (PDU), les característiques principals del qual va avançar Línia Nord. Les administracions estan treballant un esbós del Pla que preveu dedicar els 280.000 metres quadrats del litoral a l’edificació d’habitatge i a l’arribada d’empreses.

La Plataforma per a la Conservació de les Tres Xemeneies ha tingut accés a l’esbós complet i avui han organitzat una jornada d’informació i participació al Casal de Cultura per compartir-ne els detalls amb els veïns. L’acte començarà a les set de la tarda i la plataforma ja avisa que manifestarà el seu rebuig als plans que, fins ara, segueixen les administracions públiques.

EDIFICIS I PARTICIPACIÓ
La seva oposició es fonamenta, segons explica el seu portaveu Roger Hoyos, en dues raons principals. La primera, la que entenen com a excessiva permissivitat a l’hora d’edificar. “Per cada metre quadrat de sol edificable volen que es puguin construir 5,7 pisos”, explica Hoyos. “És una xifra altíssima si la comparem amb altres àrees de renovació urbana”, afegeix.

D’altra banda, la plataforma lamenta que el debat sobre el litoral adrianenc s’estigui fent a porta tancada als despatxos i demana un procés aprticiaptiu “amb cara i ulls”. “No volem repetir un procés com el que vam fer a Sant Adrià”, adverteix Hoyos, que recorda com la proposta de participació de les Xemeneies no va rebre resposta, ni per part de l’Ajuntament, ni del Consorci del Besòs.

Ara la plataforma té temps fins dimarts per presentar les seves propostes a la Generalitat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram