Molina, durant la presentació de les propostes. Foto: FAVBadalona

El pròxim 27 de novembre està previst que comencin les obres del primer tram del lateral de l’autopista C-31, entre l’avinguda del President Companys i el carrer Coll i Pujol. Les troballes fetes arran de les excavacions arqueològiques van obligar a reformular els terminis de les obres, els treballs previs de les quals es van fer al maig. Des d’aleshores no hi ha hagut gaire moviment a la zona, però tal com ha confirmat el departament de Territori de la Generalitat tot està a punt per començar a treballar l’última setmana de novembre.

REIVINDICACIÓ VEÏNAL
L’anunci ha coincidit amb la presentació per part de la Federació d’Associacions de Veïns de Badalona (FAVB) del seu nou full de ruta. En un acte al Centre Cívic de la Salut, la junta directiva encapçalada pel president de la federació, Julio Molina, va presentar una dotzena de propostes per a la ciutat que l’entitat veïnal espera treballar conjuntament amb comerciants, empresaris, sindicats i moviments socials de Badalona.

Les propostes dels veïns aborden velles reivindicacions i també noves demandes que afecten tant l’àmbit urbanístic com el social o el de mobilitat i, sens dubte, la C-31 és un dels punts de la ciutat on el focus veïnal se situa amb més força. I és que la FAVB vol estudiar la manera d’acabar amb la “fractura” que, en paraules dels veïns, suposa el pas de l’autopista C-31 pel mig de la ciutat. Ja sigui a través d’un soterrament o d’altres opcions.

Aquesta vella reivindicació, però, no és l’única en l’àmbit de la mobilitat. La FAVB també ha tornat a posar sobre la taula l’impuls a la carretera B-500, un projecte aturat des de fa anys i que hauria de connectar la ciutat amb el Vallès travessant la Conreria. “Necessitem una connexió gratuïta amb el Vallès”, diu Molina. El president també explica la voluntat dels veïns de millorar l’accessibilitat a Can Ruti a través del que anomenen “metro lleuger” o tramvia. Un transport que hauria de cobrir el trajecte entre Pompeu Fabra i Can Ruti, passant per Can Lladó, Pomar i Morera.

CONVIVÈNCIA I CIVISME
L’altre capítol de grans propostes de ciutat és el de l’àmbit social. La FAVB demana a l’Ajuntament consensuar un pla per a la convivència i el civisme, així com millorar l’estat de les escoles i garantir l’existència d’un parc públic d’habitatge.

Ara la FAVB treballarà durant un mes per generar els primers consensos amb entitats de la ciutat i té l’objectiu de presentar el document amb les propostes definitives el 14 o el 15 de desembre.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram