Colau, durant l’entrevista amb el diari Línia. Foto: Joanna Chichelnitzky

L’alcaldessa de Barcelona i presidenta de l’AMB, Ada Colau, considera que els municipis que conformen l’eix Besòs tenen tot el dret a queixar-se per la falta d’inversió en aquesta zona. En una entrevista al diari Línia, Colau assegura que les administracions tenen un “deute històric” amb el Besòs, però apunta que sí que hi ha una “sensibilitat” especial per part de Barcelona per capgirar la situació.

“Fa falta un pla de barris a escala metropolitana, perquè els diners que aporta Barcelona a l’AMB vagin on més es necessiten. No només, però sobretot als barris del Besòs. Ara cal que aquesta mirada també la tinguin la Generalitat i l’Estat”, assenyala l’alcaldessa, que recull d’aquesta manera la mà estesa que li va oferir la flamant batllessa de Sant Adrià, Filo Cañete, en una entrevista a Línia Nord.

Colau creu que s’ha de pensar Barcelona amb una mirada metropolitana i considera que iniciatives com aquest pla de barris o l’operador metropolità d’energia van encaminades a fer aquest procés de reflexió i a avançar en aquest sentit.