Un dels professionals que treballen al Laboratori Clínic de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona. Foto: Generalitat

El Laboratori Clínic de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona és un dels equipaments -també hi participen els hospitals de la Vall d’Hebron i Bellvitge i el Banc de Sang i Teixits- on aquesta setmana s’iniciaran les proves de detecció de la Covid-19 amb la tècnica pooling. Aquest procediment permet detectar nous casos positius reduint el nombre de tests i augmentant considerablement la “capacitat de diagnosi”, segons va detallar dilluns la consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, en una visita a les instal·lacions de Can Ruti i recull l’ACN.

El cribratge es realitzarà a partir de mostres nasals de vuit persones que es traduiran en una sola analítica. Si el resultat del test és negatiu, els vuits participants seran considerats com a pacients sense coronavirus. En cas que la prova resulti positiva, els professionals sanitaris procediran a realitzar analítiques individuals per tal de detectar les persones infectades. “La millor manera d’ajudar als professionals d’atenció primària és reduir la necessitat de proves. Tot aquest esforç no serà suficient si no som un equip de 7,5 milions de persones donant resposta a la pandèmia del coronavirus”, va apuntar Vergés, que va apel·lar a la “complicitat” de la ciutadania i que va anunciar el desplegament aquesta setmana de 500.000 tests d’antígens per part de Salut.

Des de l’esclat de la pandèmia, el laboratori clínic de Can Ruti ha practicat més de 250.000 proves, amb una capacitat de 6.000 al dia. Aquesta xifra augmentaria fins a les 11.000 proves amb la nova tècnica.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram