Un moment durant la visita dilluns a la Vinya d’en Sabater. Foto: Ajuntament

La Vinya d’en Sabater va rebre dilluns la visita de representants de l’Ajuntament, la Universitat de Barcelona i l’Institut Català de la Vinya i el Vi. El motiu va ser la signatura d’un conveni de col·laboració per estudiar la possibilitat d’incloure noves varietats de vinya locals als conreus de la zona.

En concret, l’objectiu de l’acord és analitzar si seria viable l’adequació de quatre noves varietats de vinya (picapoll blanc, garrut, garnatxa negra i pansa blanca) a tècniques de conreu ecològic. A través de la investigació d’aquestes varietats ancestrals, es vol ampliar el coneixement tècnic i científic del territori de Santa Coloma en l’àmbit dels vins i, també, recuperar l’activitat agrícola al municipi.

En el cas que la recerca confirmés la viabilitat de la iniciativa, es faria un informe tècnic que es portaria a la pràctica en un termini d’aproximadament quatre anys. El projecte disposaria d’un pressupost de gairebé uns 50.000 euros.

PATRIMONI VITÍCOLA
L’Ajuntament, la Universitat de Barcelona i l’Institut Català de la Vinya i el Vi col·laboren per recuperar el patrimoni vitícola de la ciutat des de fa més de tres anys. En concret, el març del 2015 es va impulsar la plantació de les primeres hectàrees a la Vinya d’en Sabater. La verema i les tasques de manteniment d’aquest espai les du a terme l’alumnat del curs d’Horticultura i Floricultura de la Casa d’Oficis, un programa que forma part del Servei d’Ocupació de Catalunya. Des de la primera plantació de les vinyes, han participat un total de 40 joves.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram