Foto: Pexels

Sentir-nos a gust a casa sempre ha estat important, però en l’últim any n’hem sigut més conscients que mai. Una bona manera de crear un ambient agradable a la nostra llar és deixar que la natura hi entri. Com? Amb plantes!

Ara bé, abans de comprar-nos una o més plantes a la babalà i haver de lamentar, en qüestió de dies, que ja se’ns han mort, cal saber quines espècies triar i com tenir-ne cura. Així, si vols tenir-les a dins de casa, has d’escollir plantes d’interior i, si saps que no t’hi podràs dedicar gaire, necessites espècies resistents. Tenint en compte aquests supòsits, et convenen, per exemple, el ficus, la zamioculca o potos, que són poc exigents.

També és molt important que t’informis sobre el creixement de la planta (si serà molt gran i no tens espai, repensa-t’ho) i les seves necessitats (com ara quin grau d’exposició a la llum solar necessita i pot tolerar). Hauràs de decidir on la col·locaràs basant-te en això. Un cop la tinguis a lloc, n’hauràs de tenir cura i recordar, entre altres coses, que regar una planta més del necessari és tan perillós com regar-la de menys: troba la mesura justa. Finalment, vigila-les i tingues les plagues i malalties sota control.