Foto: Pexels

La primavera ja és aquí i això vol dir que aviat les temperatures ens demanaran que fem el canvi d’armari. Fa mandra i el més normal és intentar posposar-ho, però siguem realistes: com abans ho fem, millor.

Segons l’assessora d’imatge Silvia Foz, només fem servir un 20% de la roba que guardem a l’armari. Per això, aprofitant el canvi de temporada, Foz recomana buidar-lo i analitzar quines peces de roba fem servir realment (un consell, per cert, que també comparteix Marie Kondo, la reina de l’ordre). “Els ‘per si de cas’ dins de l’armari no serveixen de res”, recorda Foz, que anima a regalar o donar les peces que estan en bon estat però que ja no ens posem. Un cop feta la selecció, cal guardar ben neta la roba d’hivern fins a l’any que ve.

A l’hora de posar la roba de primavera-estiu a l’armari, Foz diu que “s’han d’agrupar les peces per famílies”, per tenir-ho tot ben ordenat. També aconsella que tots els penjadors siguin iguals i estiguin col·locats en el mateix sentit, per crear “harmonia”. Per últim, proposa perfumar l’armari amb “bossetes de perfum o de plantes aromàtiques”, així la roba et farà olor de primavera.