noia finestra

Foto: Freepik

La qualitat de l’aire interior és molt important per a la salut. De fet, amb l’experiència de la pandèmia hem pogut comprovar com n’és de rellevant ventilar les cases. Però els virus no són l’únic problema, ni tampoc n’hi ha prou d’obrir de tant en tant les finestres. La renovació de l’aire interior va molt més enllà i és clau per mantenir les condicions òptimes als habitatges, a les oficines i, en general, als edificis d’ús públic.

Evidentment, ventilar amb regularitat és el primer pas per evitar la concentració tant de virus com de partícules fines, àcars, floridura, pol·len, gasos tòxics, compostos orgànics… Però també és vital netejar i mantenir adequadament els sistemes de calefacció, ventilació i aire condicionat.

Si fem servir molt l’aparell d’aire condicionat i ventilem poc, per estalviar energia, la millor opció és comptar amb filtres d’aire d’alt rendiment, que ajudin a millorar la qualitat de l’aire. Si, en canvi, optem per obrir les finestres molt sovint, cal fer servir cortines per evitar que els contaminants externs entrin a l’interior. I si teniu dubtes, especialment en el cas dels edificis, el millor és fer proves de control de qualitat.