Foto: Freepik

L’operació biquini és una mena d’ansietat que ens entra a mesura que s’acosta la calor i l’hora de tornar a la platja. A conseqüència d’aquesta inquietud, ens matem a treballar al gimnàs o adoptem dietes extremes. La realitat és que això no funciona per a la majoria de les persones. El que és efectiu és seguir regularment unes pautes d’alimentació i d’exercici físic que, sense tant d’esforç, ens permetran mantenir un cos saludable i, per què no, també més atractiu, si aquest és el nostre objectiu.

Les dietes que es posen de moda posen l’accent en diversos elements per separat, però qualsevol estratègia real i duradora implica una estratègia global. Cal menjar aliments naturals i de proximitat cada dia: fruites, verdures i hortalisses. I cal substituir els elements més calòrics per quantitats regulars de llegums, cereals integrals, peix fresc, carn blanca, fruits secs o llavors.

Quant a l’exercici físic, no cal posar en risc la salut amb entrenaments intensos i condensats en poc temps. El que cal és tonificar els músculs i cremar greix quatre cops per setmana durant trenta minuts. I caminar regularment. Aquest programa d’entrenament és eficaç i assequible per a tothom.