dona tapada

Foto: Freepik

Fins ara l’hivern ha sigut prou benigne, però això pot canviar en qualsevol moment. I la baixada sobtada de les temperatures xocarà directament amb el pànic a la pujada de la factura energètica. La coincidència entre una onada de fred i l’onada inflacionària podria causar el tsunami perfecte en el moment més perillós per a la gent gran.

Segons la Societat Espanyola de Geriatria, el fred afecta més les persones grans perquè amb l’envelliment s’alteren els mecanismes de termoregulació. Això significa que generen menys calor i, a més, tenen més dificultat per conservar-la, a conseqüència de la constricció que es produeix als vasos com a resposta a les baixes temperatures. Les persones de més edat són, doncs, més vulnerables al fred, sobretot a partir dels 75 anys.

El fred també perjudica indirectament els grans perquè empitjora tots els problemes relacionats amb el sistema circulatori (problemes cardiovasculars, ictus, angines de pit) i amb el respiratori (grip, pneumònia, covid…). Les persones més vulnerables fins i tot poden patir una hipotèrmia sense que ens n’adonem. Passar fred a casa no és una opció per a la gent gran.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram