El base de Louisiana va ser clau a Manresa. Foto: ACB

L’equip la necessitava i l’experiència de Mallet va aparèixer. El veterà base nord-americà va anotar un triple a 18 segons pel final del partit que va donar la victòria al Joventut diumenge passat a la pista de l’ICL Manresa (84-85).

El partit es presentava com un xoc d’estils. La Penya, com és habitual, va practicar el seu joc dinàmic, castigant el rival des de la línia de tres punts, mentre que els manresans volien aprofitar el seu domini a la pintura enviant pilotes al jove pivot serbi Dejan Musli.

La defensa manresana intimidava els verd-i-negres cada cop que s’acostaven a la cistella contrària i això va causar que el Joventut preferís els llançaments des de mitjana i llarga distància que no pas atacar la cistella. Amb un Albert Sàbat espectacular –va acabar el partit amb 12 punts, 7 rebots i 4 assistències, amb un total de 23 de valoració–, els badalonins van aconseguir una renda de 10 punts al final del primer quart.

Els locals van reaccionar en el segon període i van aconseguir capgirar el resultat. La Penya només va anotar 11 punts –en el primer quart n’havien aconseguit 33– i els manresans van aprofitar aquest escàs encert ofensiu per situar el 48-44.

La xerrada de Salva Maldonado al descans va funcionar d’allò més bé, ja que els badalonins van tornar a la pista recuperant la versió que havien mostrat al primer període. Amb el partit equilibrat després d’un parcial inicial de 0-7, va començar un intercanvi de cistelles que va fer que a poc a poc la Penya tornés a distanciar-se.

Però els quatre punts d’avantatge dels quals gaudia el Joventut feien preveure que el partit no es decidiria fins als minuts finals. Musli portava la iniciativa ofensiva per als d’Ibon Navarro, mentre que els triples de la Penya responien als atacs manresans.

Brandon Paul va situar l’empat a 82, però l’ucraïnès Otverchenko va situar el 84-82 a menys d’un minut per al final del partit. Aleshores va aparèixer Mallet. El base de Louisiana va clavar el triple definitiu a 18 segons per al final i, malgrat que els manresans van tenir l’opció de quedar-se amb la victòria amb un altre llançament de tres de Ricky Sánchez, el porto-riqueny va fallar i el Joventut va aconseguir guanyar el primer partit del curs a domicili.

Demà passat la Penya tornarà a l’Olímpic per disputar la cinquena jornada del campionat contra un dels equips de la zona baixa, el CAI de Saragossa.

FINAL DEL MICROMECENATGE
L’altra notícia de la setmana en clau verd-i-negra ha estat el final de la campanya de micromecenatge We believe in basketball, we save #joventutmodel Creiem en el bàsquet, salvem el model Joventut), mitjançant la qual es volien recaptar un total de 125.000 euros per garantir el model formatiu del planter. Tot i que la xifra assolida –uns 37.500 euros– és llunyana al que s’esperava, el president Jordi Villacampa ha assegurat que “contribueix a preservar el model i ajuda a conscienciar sobre la nostra situació econòmica”.