L’equip necessita ara, més que mai, el suport de l’afició. Foto: CJB

La derrota que el Divina Joventut va patir a l’Olímpic contra l’Obradoiro diumenge passat (82-83) ha fet que la zona baixa de la classificació entri en combustió quan només falten set jornades per al final de la fase regular de l’ACB. Tot i això, els de Diego Ocampo només hauran de jugar sis partits, si finals, des d’ara i fins al final del curs, perquè la configuració de la lliga d’aquest any, amb 17 equips, fa que tothom hagi de descansar en una jornada en cada una de les dues voltes. D’aquesta manera, el dia 14 de maig se sabrà quins són els dos equips que la temporada que ve seran a LEB Or.

Aquest calendari, però té un detall cruel amb la Penya, que “gaudirà” d’aquest descans en la darrera jornada, de manera que l’equip i l’afició hauran de fer els deures abans d’hora per no haver de patir i veure per televisió sense poder fer res en la darrera data de la competició.

I és que malgrat haver perdut el matx contra el conjunt gallec, el Joventut continua fora del descens amb 8 victòries i 18 derrotes (el mateix balanç que el Tecnyconta Saragossa, que és ara qui perdria la categoria juntament amb el Manresa), mentre que l’Obradoiro i el Betis també sumen 8 victòries, però només han patit 17 derrotes. Els aragonesos i els manresans seran dos dels sis rivals contra qui l’equip encara ha de jugar. La resta de partits seran contra el Gran Canària aquest diumenge al migdia, contra el Bilbao el dia de Sant Jordi, a la pista del Baskonia el dia 30 d’aquest mes i contra el Madrid, també a domicili, en la darrera jornada per a la Penya el dia 11 del mes que ve.

“HEM DE SEGUIR LLUITANT”
El repte és exigent, però després del partit contra l’Obradoiro, Ocampo va assegurar que l’equip no abaixarà els braços i que seguirà lluitant sobre el parquet en cadascun dels minuts. “En certs moments ens ha faltat tensió i hem concedit cistelles fàcils. El que toca ara és seguir lluitant”, va assegurar el tècnic d’Ourense.

L’entrenador va criticar “la falta de valentia” que l’equip va tenir en l’únic parcial que els gallecs van aconseguir guanyar, el primer, i també va admetre que en els moments decisius l’equip va tenir dificultats per veure cistella. Tot i això, Ocampo va lloar la capacitat de l’equip de “respondre les envestides” dels visitants i va assegurar que la derrota “no és definitiva” de cara a la classificació. El gallec va assegurar que, en aquesta recta final, l’equip s’ha de centrar tant a millorar “aspectes tècnics i tàctics, però també mentals”.

“ARA O MAI!”
I és que dels sis partits que l’equip haurà d’afrontar fins a final de temporada, tres seran a l’Olímpic i per assegurar que els jugadors tornen a notar l’alè del públic, el club ha tornat a impulsar una campanya d’abonaments per als partits a casa. Amb el nom Ara o mai!, ja es poden adquirir entrades per als partits contra el Gran Canària, el Bilbao i el Manresa. Els preus d’aquests paquets oscil·len entre els 10 i els 20 euros en funció de la localitat i ja es poden adquirir al portal web o a les oficines del club.