L’Snatt’s fent pinya dissabte passat. Foto: Instagram (@olgaru14)

Cap de setmana espectacular per a l’esport femení de la comarca. El CE Seagull i l’Snatt’s Sant Adrià van aconseguir la classificació matemàtica per a les fases d’ascens a les màximes categories del futbol i el bàsquet estatal, respectivament.

Les adrianenques van fer una passa més en el seu creixement com a equip derrotant el Distrito Olímpico (57-54) en un partit frenètic al Ricart. Les liles van saltar al parquet molt concentrades i gràcies a l’encert d’Ainhoa López i d’Itziar Llobet van aconseguir portar la iniciativa al marcador. Les madrilenyes van intensificar la defensa i el primer parcial es va tancar amb només dos punts d’avantatge (18-16). Les de Jordi Vizcaíno no van tenir l’encert del primer període i a poc a poc les visitants van anar distanciant-se al marcador fins a gaudir d’una renda de 10 punts al descans (23-33).

La xerrada del tècnic al descans va reactivar l’equip, que amb el suport del públic va començar a retallar distàncies de mica en mica i cap al final del tercer període va fer el sorpasso per tornar a prendre la iniciativa en el marcador. Tot i això, les madrilenyes van recuperar la iniciativa abans del final del tercer quart (40-42). Després d’uns minuts de nervis i imprecisions, Blanca Vila va anotar cinc punts consecutius per donar la iniciativa a l’Snatt’s. Les adrianenques van aconseguir una renda de tres punts que les visitants no van poder empatar, tot i que Marina Ruiz va tenir un llançament per fer-ho.

L’altra gran notícia del cap de setmana va arribar diumenge, amb la classificació del Seagull per disputar la promoció d’ascens a Primera divisió quan encara falten quatre jornades de lliga.

Les gavines van guanyar contra el Cerdanyola (1-2) amb dos gols en el tram inicial del segon temps. Cone i Alba Gordo van ser les golejadores badalonines i el resultat encara podia haver estat més contundent si Yosse hagués tingut més encert. Les locals van retallar distàncies amb un gol de Baldó al 79, però el Seagull va optar per fer un joc més pràctic en la recta final del matx i va tornar de Fontetes amb una classificació històrica per al play-off.