La Maratest va tenir una gran participació. Foto: Maratest

El passat diumenge 22 es va disputar la Maratest de Badalona, una prova que es va crear com a preparació per a curses de llarga distància, com ara les maratons o les mitges maratons.

Com ja és tradicional, es van disputar dues proves, una de 30 quilòmetres i una altra de 15. El fondista del Rios Running Les Franqueses, Oscar Rodríguez, es va imposar en la categoria més llarga, completant el recorregut en 1 hora, 46 minuts i 6 segons, per davant del canadenc Henning Petzka i de Joan Oriach Serra.

Per la seva banda, Juan Manuel Álvarez va ser el primer classificat en els 15 quilòmetres amb una marca personal de 49 minuts i 53 segons, per davant de Guillem Fernández Bruch i d’Andrés Marín Lebrero.

En la categoria femenina, l’atleta etíop Degitu Jebesa va ser la més ràpida en la llarga distància, aturant el cronòmetre en 1 hora, 59 minuts i 38 segons. La segona classificada va ser Arantxa Suau, que va completar el recorregut gairebé quinze minuts més tard que l’africana, i Olga Pons va completar el podi. Per últim, Aitana Fernández es va imposar en la mitja distància. Per darrere seu van entrar Irina Batyreva i Sílvia Cedillo.