El club organitzador va felicitar els voluntaris de la cursa. Foto: UGE

La ciutat va tornar a viure el passat diumenge 1 de febrer una jornada atlètica amb la 24a edició del trofeu Ciutat de Badalona de Marxa Atlètica – Memorial Paco Águila, la primera competició de marxa en ruta i la més antiga de Catalunya, que va tenir lloc al barri del Centre.

La prova, que es feia en un circuit d’ un quilòmetre on els atletes hi donaven voltes, començava i acabava al costat de l’estàtua de Roca i Pi, al passeig de la Rambla. La competició estava dividida en diferents categories, cadascuna de les quals amb la seva distància adaptada –podia anar del quilòmetre que havien de fer els benjamins als 10 que van fer els absoluts i juvenils–. Els atletes Ferran Collados –del FC Barcelona– i Mar Juárez –de l’Atletisme Montornès– van ser els guanyadors masculí i femení de la categoria absoluta. Juárez, que va recórrer una distància de 5 quilòmetres dintre del circuit del passeig de la Rambla, va creuar la meta amb un temps final de 23 minuts i 37 segons.

Pel que fa a la prova masculina, Collados va firmar una molt bona marca després d’ aturar el cronòmetre als 47 minuts i 37 segons –en un recorregut de 10 quilòmetres–.

La prova va ser organitzada per la Unió Gimnàstica i Esportiva de Badalona, amb el suport del consistori. El club, a més, va voler felicitar els voluntaris que van vetllar pel correcte desenvolupament de la carrera, la qual “no seria possible sense el seu suport”.