L’equip tornarà a buscar l’ascens el curs que ve. Foto: Eloy Molina

El Seagull va viure la cara més amarga del futbol diumenge passat. Després d’una temporada formidable i de superar la primera ronda del play-off d’ascens de manera brillant, les gavines van quedar privades de l’ascens a Primera després de perdre contra el Tacuense (0-2) diumenge passat a Montigalà. El públic va acompanyar (uns 1.200 espectadors no van perdre’s la cita), però les badalonines no van poder culminar la temporada amb l’ascens.

Ferrón, que complia el segon partit de sanció després de l’expulsió al segon partit contra El Olivo, va repetir la recepta habitual, amb la pressió alta ofegant la sortida de pilota del rival des del començament. Això provocava que les canàries haguessin de recórrer al joc en llarg en l’inici de la jugada. L’equip va començar a trenar jugades i al minut 7 va estar a punt d’arribar el primer gol després d’un servei de falta.

Però la fortuna va somriure les visitants. Després una de les primeres combinacions amb criteri a camp contrari, la pilota va caure a peus de Tania, que va xutar des de la banda dreta. Cone va desviar la rematada i Noe no va poder fer res per aturar el gol. Corria el minut 12 i el Seagull necessitaria dos gols per capgirar l’eliminatòria.

Les canàries van començar a alentir el joc i Curbelo va veure la targeta groga 10 minuts després per perdre temps. Tot i això, el Seagull no va abaixar els braços i va mantenir el ritme alt. Laura i Pascu van tenir l’empat a les seves botes quan s’havia complert la mitja hora de joc. Abans del descans, però, el Tacuense va tenir una gran ocasió per sentenciar el matx al contraatac i només la intervenció de Noe va fer que les visitants només gaudissin d’un gol de renda al descans.

Les gavines van saltar a la gespa al segon temps buscant un gol ràpid, però no van aconseguir trobar fluïdesa en el joc. Ferrón va fer entrar Bea per Gina i Ari per una Yosse a qui la defensa canària li va fer la vida impossible. La primera ocasió clara del segon temps va arribar al minut 12, amb una centrada que Curbelo va evitar que Albita rematés. Cinc minuts més tard el Seagull va tornar a tenir l’empat en una jugada embolicada que ningú va resoldre.

Però qui perdona ho acaba pagant i al minut 64 Reichel va aprofitar el refús de Noe després d’una centrada des de l’extrem esquerre per fer el segon i deixar Montigalà en silenci. El Seagull va lluitar fins al final, en una notable mostra d’orgull competitiu i amor propi, però ni Cayu ni Mar van aconseguir batre Curbelo.

La mateixa tarda de diumenge, l’equip va rebre el reconeixement de l’afició i de l’Ajuntament en una recepció oficial. Des del balcó, el míster va agrair el suport i va proclamar “no marxeu, tornarem, quedeu-vos aquí que tornarem”.

El pròxim repte serà la quarta ronda de Copa Catalunya, demà passat contra l’Atlètic Prat.