Les gavines van segellar la classificació per a la final a Galícia. Foto: TVG

El Seagull continua fent història i s’ha plantat a l’última fase del play-off d’ascens a Primera divisió. Les gavines van aconseguir empatar diumenge passat a Galícia contra El Olivo (1-1) i només un doble enfrontament contra la UD Tacuense les separa de la categoria més alta del futbol estatal.

Les gavines es van plantar al Pahiño de Navia amb el gol d’avantatge del partit d’anada, però Jordi Ferrón va tornar a apostar per un plantejament valent i ofensiu, repetint l’onze. L’atreviment de les badalonines va tenir recompensa ben aviat gràcies a un gol d’Alba Gordo al minut 6. L’escenari del matx no podia ser més favorable a l’equip, ja que les gallegues estaven obligades a marcar tres gols si volien capgirar l’eliminatòria. Tot i això, les gavines no es van conformar i van continuar buscant la porteria contrària. Yosse va estar a punt de fer el segon al minut 25 i en el refús la pilota va picar al braç d’una defensa. Ferrón va protestar el penal i va ser expulsat. Els minuts finals del primer temps van ser per a l’Olivo, que va aconseguir l’empat a set minuts per al descans.

A la segona part l’equip va haver de recular un pèl més a causa de les lesions de Laura i Yosse, però les badalonines van saber patir per evitar els atacs de les gallegues i finalment celebrar la classificació per a l’última ronda.

Toca, per tant, pensar en el partit d’anada, que es jugarà diumenge al migdia a Tenerife. Les canàries, que van derrotar el Madrid CFF, van completar una gran fase regular, amb 21 victòries, 2 empats i 1 derrota. L’equip que entrena Kenio Gonzalo va marcar 155 gols en 24 partits i només en va rebre 8. L’altra eliminatòria la disputaran el Betis i el Femerguín.