Lliurament de credencials per als nous agents. Foto: Ajuntament

La Plataforma Sindical Unificada (PSU) demana al govern municipal que es repeteixin les proves de selecció per als 56 nous agents de la Guàrdia Urbana, ja que consideren que no es va fer publicitat suficient del canvi d’hora de les proves i això va provocar que uns 30 aspirants es quedessin fora del procés. “El procés de selecció s’ha fet amb precipitació”, assegura a Línia Nord el portaveu de la PSU, Pedro López Calluela.

Les proves físiques es van dur a terme el 17 de juny passat al CAR de Sant Cugat. Inicialment, el procés havia de començar a les 9 del matí, però finalment es va avançar una hora. Els afectats van interposar al·legacions davant el Tribunal Qualificador del procés selectiu, el qual, però, va assenyalar que el canvi d’hora es va fer públic a la pàgina web de l’Ajuntament, al Tauler d’Anuncis i a Twitter deu dies abans de les proves.

A més, com va argumentar el tribunal, es van donar fins a “set minuts de cortesia” per a aquelles persones que haguessin arribat una mica més tard de l’hora d’inici.

El portaveu de la PSU ressalta que del 15 al 17 de juny no es va poder consultar el web municipal per la caiguda dels servidors informàtics. Però des del tribunal van argumentar que “el mal funcionament de l’Ajuntament”, per la caiguda del web, “no ha estat la causa de la falta d’informació”, ja que van considerar que es va comunicar el canvi d’hora amb “més antelació de la requerida”. El govern municipal subscriu tots els arguments del tribunal.

CATORZE NOUS AGENTS
Per altra banda, divendres passat es van incorporar a la Guàrdia Urbana 13 nous agents. Un catorzè agent s’incorporarà el pròxim 1 de juliol. Durant aquest juliol s’iniciarà el període de pràctiques dels agents, el qual durarà un any. Una vegada superada aquesta fase s’integraran a la plantilla.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram