Els alumnes van simular una assemblea de l’ONU. Foto: Institut La Pineda

L’institut La Pineda de Badalona va ser premiat el 6 de maig passat en un esdeveniment internacional organitzat per les Nacions Unides (ONU), el Change the Worlds Model United Nations (CWMUN). Aquesta és una activitat que funciona com una simulació d’una assemblea de l’ONU on participen centenars d’alumnes d’entre 14 i 18 anys de tot el món, debatent qüestions d’actualitat.

Als estudiants se’ls assigna diversos països, les postures i interessos dels quals han de defensar en un debat formal de tres dies de durada.

LLARGA TRAJECTÒRIA
L’institut La Pineda participa en aquest esdeveniment des del 2017, quan Barcelona es va convertir en la seu anual del congrés. Des d’aleshores el centre ha augmentat la seva implicació en el projecte, després de “les bones sensacions que aquestes experiències han generat en professorat i alumnat”, com expliquen des del centre educatiu.

En les darreres tres edicions, diversos nois i noies de La Pineda han rebut un total de cinc mencions en reconeixement del seu acompliment. En el present curs (2018-2019) el centre va fer un pas endavant i va participar no només en la conferència de Barcelona, sinó també en l’edició pionera que cada any se celebra a Roma, Itàlia.

ENTENDRE LA DIPLOMÀCIA
L’entitat que organitza i coordina l’esdeveniment és l’Associazione Diplomatici, la qual, en col·laboració amb l’ONU, organitza quatre simulacions anuals que tenen lloc a Roma, Nova York, Barcelona i Abu Dhabi.

“Participar en el CWMUN ens ha servit per entendre com d’important i complexa arribar a ser la diplomàcia i la cooperació internacional”, explica Paula Cano, alumna de batxillerat de l’institut badaloní.

Cada conferència necessita una preparació duradora i minuciosa que permet a l’alumnat gaudir l’experiència en la seva totalitat, practicant idiomes, habilitats socials, emprant coneixements transversals i coneixent persones de tot el món.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram