Els Mossos d’Esquadra van detenir dijous i divendres sis persones acusades d’haver provocat l’incendi del 5 de gener al barri de Sant Roc. Els detinguts són tots els membres adults de la família que vivia al pis on es va originar el foc que va calcinar l’edifici número 244 de l’avinguda del Marquès de Mont-roig.

Tot i que les investigacions encara continuen, els Mossos ja han confirmat que la causa del foc va ser la manipulació de la instal·lació elèctrica per tal de permetre un sobreconsum. Això hauria provocat un sobreescalfament de la xarxa, que hauria generat finalment l’incendi.

Ja van passar a disposició judicial tres dels quatre homes detinguts, els quals van ser deixats en llibertat amb càrrecs i amb mesures cautelars. La resta dels detinguts continuen, de moment, en llibertat, però pendents de ser citats a declarar davant el jutge.

Els sis detinguts estan acusats dels delictes d’homicidi per imprudència greu, lesions per imprudència greu, frau de la xarxa elèctrica i ocupació d’immobles.

500 PERSONES ES MANIFESTEN
Prop de 500 persones es van manifestar a Badalona dissabte per denunciar que “la pobresa mata” i que “no són incendis, són assassinats”. La concentració va ser convocada per la Coordinadora d’Habitatge de Badalona, una plataforma formada per diverses entitats, com la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, la Plataforma d’Afectats per la Crisi, l’Assemblea de Bombers i la Federació d’Associacions de Veïns de Badalona.

La manifestació volia posar en el punt de mira que la causa d’arrel en l’incendi de Sant Roc va ser la pobresa energètica, que obliga bona part de la població del barri a punxar la llum. D’aquesta manera responien l’exalcalde i regidor del PP Xavier Garcia Albiol, que va acusar l’anterior govern de Dolors Sabater d’haver permès l’ocupació de pisos a la ciutat, com en el cas de l’habitatge on es va originar el foc. El Periódico, però, ha avançat que els membres de la família detinguda es van instal·lar i empadronar al pis durant el mandat d’Albiol.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram