La comunitat educativa està satisfeta, però amb prudència. Foto: Ampa BDN Port

Satisfacció amb dubtes. Aquest dimarts, el Ple ha aprovat, per unanimitat, la cessió a la Generalitat dels terrenys on s’hauran de construir les noves escoles Ventós Mir i Badalona Port. Des de la Federació d’Associacions de Mares i Pares (FAMPAS) de Badalona, però, assenyalen que, tot i que “és un pas important”, tenen dubtes sobre el solar de l’escola del Port, ja que encara no se sap si està contaminat o no.

Així ho ha expressat el president de FAMPAS, David Guerrero, que ha agraït a l’alcalde Álex Pastor i al regidor d’Educació, Jordi Subirana, la feina feta, però ha recordat que encara s’ha de presentar un estudi de contaminació, ja que “Ensenyament no acceptarà un solar que no estigui lliure de càrregues”.

No obstant això, Subirana ha explicat que han portat al Ple de novembre l’aprovació d’aquestes cessions, encara que no hi hagués l’informe de contaminació, per tal de “fer efectiu el compromís del govern amb les famílies”.

El regidor d’Educació ha recordat també que el solar de l’escola Badalona Port es va haver de canviar per agilitzar el projecte. Ara l’escola es projectarà en un terreny al costat de la ITV i no a Can Badrines, com estava previst. Guerrero ha considerat “encertat” aquest canvi de solar.

ESCOLES SENSE CALEFACCIÓ
Per altra banda, les escoles Antoni Botey i Rafael Alberti de Llefià han manifestat que porten diversos dies sense calefacció a causa d’unes avaries. Des de FAMPAS han assegurat que l’Ajuntament està treballant per resoldre aquesta problemàtica i han ressaltat que les direccions d’aquests dos centres denuncien des de fa temps la paralització del petit manteniment de les instal·lacions.

El grup municipal del PP ha exigit al govern que actuï de formar urgent, ja que “fa setmanes que les escoles pateixen aquesta situació” i els pares havien alertat a l’Ajuntament des del primer dia.

MONTIGALÀ, EN L’OBLIT
Per últim, Guerrero ha denunciat que a l’última reunió amb Ensenyament se’ls va comunicar que la construcció de la nova escola Montigalà no entrava en els plans a curt termini de la Generalitat. Segons el president de FAMPAS, això contradiu el compromís que va assumir el conseller d’Educació, Josep Bargalló, quan va visitar Badalona a principis de juny.

Les famílies s’han mostrat decebudes, perquè fa deu anys que fan classes en mòduls.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram