L’Ajuntament dona suport al PDU de les Tres Xemeneies. Foto: Arxiu

L’Ajuntament ha sortit en defensa del procés participatiu de les Tres Xemeneies. L’alcalde de la ciutat, Joan Callau, ha afirmat a Línia Nord que “s’han fet bones dinàmiques i s’han pogut plantejar tots els temes”. D’aquesta manera, el consistori contradiu la Plataforma per la Conservació de les Tres Xemeneies, la qual va assegurar fa una setmana, quan va acabar el procés, que estava decebuda perquè “no s’havia parlat del més important”.

Callau ha assegurat que les sis sessions del procés participatiu van tenir una bona assistència (més de 50 persones a tots els seminaris i 200 a la primera sessió) i ha dit que l’Ajuntament espera “que aquest àmbit es dinamitzi, no només per a Sant Adrià, sinó per a tot el Barcelonès Nord”.

RESPOSTA A LES CRÍTIQUES
Sobre les crítiques per la construcció d’habitatges i comerços que preveu el Pla Director Urbanístic (PDU) de l’entorn, Callau ha argumentat que la promoció urbanística ha estat l’única eina que han trobat per finançar la transformació de les Tres Xemeneies.

L’alcalde de Sant Adrià ha recordat que “per recuperar uns espais de propietat privada amb una qualificació urbanística de zona industrial només hi ha dues opcions: comprar o fer-hi un procés de transformació”, i ha deixat clar que no han trobat “cap administració ni ningú que aporti els diners que valdria expropiar-ho”.

Callau ha manifestat que no tenen cap intenció d’aturar el PDU i buscar altres models de desenvolupament. “Ara hem de prosseguir, tirar endavant, i després ja veurem si tenim els consensos”, diu. Ara bé, remarca que el model encara s’ha d’acabar de definir i que està obert a canvis.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram