Reunió del plenari del Consorci Badalona Sud. Foto: Twitter (@AjBadalona)

La gerent del Consorci Badalona Sud, Pilar Vallés, ha decidit penjar les botes i deixarà el seu càrrec després de dos anys al capdavant d’aquest ens per la transformació social dels barris de Sant Roc, Artigues, el Remei i Congrés. Tot i que assegura que “no hi ha cap raó política darrere d’aquesta decisió”, sí que s’ha mostrat molt crítica amb l’aposta que ha fet l’administració local i la Generalitat pel consorci.

“Em veig impotent. Com a gerent ja he fet el que podia fer. Poc més es pot fer si no hi ha un canvi valent”, ha assenyalat a Línia Nord l’encara gerent del consorci.

UN AJUNTAMENT “ARCAIC”
El principal problema a l’hora d’aplicar els plans d’integració i transformació de Badalona Sud ha estat que “el funcionament d’aquest Ajuntament és molt arcaic, sigui del color polític que sigui” i per això mateix és “massa feble per poder materialitzar la voluntat política”, segons Vallés.

En aquest sentit, la gerent ha subratllat que la proposta que ha fet Ciutadans d’integrar el Consorci dins dels Serveis Socials de l’Ajuntament només “ofegaria” encara més l’ens i deixaria Badalona Sud sense un organisme que respongui a les necessitats concretes del territori.

UN TERRITORI “EXCLÓS”
Vallés ha destacat la voluntat, tant de l’actual com de l’anterior govern municipal, de defensar la continuitat del consorci, però ha reclamat “l’impuls polític de tots els partits” i una mostra de suport institucional “valent i potent”.

La gerent ha manifestat que Badalona Sud és “una zona exclosa” i que el consorci també pateix aquesta exclusió. “Has de lluitar molt per tenir un posicionament dins l’administració”, conclou.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram