Els veïns demanen que s’aturi el PDU de les Tres Xemeneies. Foto: Arxiu

La Plataforma Conservació de les Tres Xemeneies no està satisfeta amb el procés participatiu sobre el futur de l’espai, que ha celebrat el seu últim seminari aquest dilluns. “Estem decebuts”, ha assegurat a Línia Nord el president de la plataforma, Roger Hoyos.

Aquesta entitat veïnal critica que “no s’ha parlat del més important”, és a dir el paper que ha de jugar aquest territori en l’àmbit metropolità. “Ens han fet parlar de detalls: si fem una passera per la desembocadura del riu, de per on han de circular les bicis, de com han de ser els edificis…”, detalla Hoyos.

El president de la plataforma també qüestiona que s’hagi parlat dels possibles usos de l’indret “sense que hi hagi estudis i un pla d’usos i de viabilitat presentat” i que “la manera d’assumir els costos de la transformació del territori sigui per mitjà de donar negoci als inversors”. “Fan una operació urbanística sense abans definir quin és el rol que ha de jugar aquest territori”, afegeix Hoyos. Des de la plataforma subratllen que els hauria agradat que la informació no hagués vingut només de l’administració i que hi haguessin participat experts amb altres mirades.

El procés participatiu tancarà definitivament amb la sessió de retorn, que se celebrarà al desembre, on l’administració explicarà quines de les propostes veïnals s’inclouran al Pla Director Urbanístic (PDU).

Després, Territori haurà de presentar el PDU perquè sigui aprovat inicialment pels plens de Badalona i Sant Adrià. Hoyos ja ha deixat clar que presentaran al·legacions al document i ha demanat “que s’aturi el PDU, que parlem de quin enfocament se li dona i d’altres models de desenvolupament”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram