El Ple va aprovar la mesura. Foto: Twitter (@AjSantAdria)

L’Ajuntament de Sant Adrià congela les seves taxes per setè any consecutiu. El darrer Ple municipal, que es va celebrar el 29 d’octubre, va aprovar provisionalment les ordenances fiscals per a l’exercici 2019, amb els vots favorables del PSC, PDeCAT, ERC, ICV-EUiA i Cs i l’abstenció de MES, Sant Adrià en Comú i la regidora no adscrita Fina López. Només hi van votar en contra els dos regidors del PP.

D’aquesta manera, les taxes a la ciutat es mantenen sense pujades des de 2013. L’aprovació de les ordenances fiscals, però, va estar precedida per una moció presentada per ERC (i pactada amb el PSC) en la qual l’Ajuntament de Sant Adrià es compromet a adequar els impostos i les taxes als diferents nivells de renda dels ciutadans, convertint-los, així, en redistributius.

El Ple també va aprovar la incorporació d’una taxa específica per als pisos turístics i una bonificació de l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO) per a les obres que introdueixin punts de càrrega per a vehicles elèctrics.

A més, els grups municipals del PSC, PDeCAT, Sant Adrià en Comú, MES, ERC i la regidora no adscrita van votar a favor d’una moció on es demanava que s’utilitzi l’antic CAP de La Mina per a l’habilitació de places públiques d’una residència de gent gran i un centre de dia. El Ple va acordar encetar un procés participatiu per tal que els veïns puguin opinar al respecte.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram