Els cotxes podran tornar a aparcar al passeig marítim de nit. Foto: Ajuntament

Tot apuntava que la pacificació actual del passeig marítim impulsada –no sense polèmica– per l’anterior govern de Dolors Sabater tenia els dies comptats, i així ha estat. Aquest dimarts al vespre, el Consell de la Mobilitat va donar llum verda a tornar-hi a permetre l’estacionament de vehicles. Això sí, només al cantó mar –unes 120 places– entre les 8 del vespre i les 8 del matí, mantenint l’actual carril bici, fins que comencin les obres de remodelació que vol tirar endavant el nou govern d’Álex Pastor.

I és que, en la mateixa reunió del Consell de la Mobilitat, el tercer tinent d’alcaldia, Rubén Guijarro, va presentar una proposta per a la construcció del nou passeig marítim en el tram entre la Donzella de la Costa i el Torrent de Vallmajor. Les obres, amb una inversió de 2,5 milions d’euros i dissenyades per Engestur, començarien a finals del 2019 i s’inaugurarien pels volts del mes de maig del 2020. El nou passeig, que seria de plataforma única, tindria un carril bici, situat a tocar de les vies del tren, separat d’un espai central per a la ciutadania protegit per una línia de bancs i jardineres.

“Abans de parlar d’un passeig marítim sense cotxes, el que s’havia de tenir era un projecte de passeig de veritat. I això és el que ha fet aquest govern: apostar per la mobilitat però amb alternatives i proposar un litoral que satisfaci tota la ciutadania”, va afirmar Guijarro. “Passarem a la història com el primer municipi que despacifica un passeig”, li contestava a Twitter el regidor Jose Téllez. El serial, lluny d’acabar-se, sembla haver entrat en un nou capítol.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram