La policia local, font de polèmica entre el CSIF i l’Ajuntament. Foto: Policia Local

El Sindicat CSIF (Central Sindical Independent i de Funcionaris) va alertar dilluns que la ciutat pot quedar-se sense “agents de Policia Local suficients” a causa de la jubilació anticipada de 25 policies locals. El motiu, el decret llei que està previst que el govern espanyol aprovi aviat i que preveu que els policies locals es puguin jubilar amb 60 anys.

El crit d’alerta sindical va provocar la ràpida reacció del consistori, que va acusar el sindicat de “generar alarmisme entre la població” i va recordar que encara no s’ha concretat quan es desplegarà aquest decret llei. Des de l’Ajuntament recorden que “la competència principal” en matèria de seguretat ciutadana correspon als Mossos d’Esquadra, al mateix que afegeixen que s’han dissenyat “possibles solucions” per aquesta jubilació anticipada. Una d’aquestes solucions seria l’aprovació de negociacions amb els sindicats, durant el passat mes de juliol, per poder tractar l’ampliació de la plantilla. En paral·lel, el govern també ha demanat a la Generalitat un increment dels agents dels Mossos d’Esquadra.

DÈFICIT DE 39 POLICIES
Els càlculs que fa el CSIF, que diu que actualment a la ciutat hi ha poc més de 100 agents, són que amb la jubilació anticipada de 25 policies, la xifra d’agents quedaria en 78. Això, segons el sindicat, provocaria un dèficit de 39 policies.

SEGURETAT LABORAL
D’altra banda, Ciutadans va anunciar ahir que exigirà responsabilitats al govern local per les “deficiències detectades per la inspecció de treball a la comissaria de la policia local”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram