Una captura de pantalla del vídeo que corre per les xarxes. Foto: Twitter

Aquesta setmana ha corregut per les xarxes socials un vídeo on es veu un agent de la Guàrdia Urbana de Badalona retirant llaços grocs de l’espai públic.

L’agent, que anava uniformat i acompanyat per un altre policia, surt arrencant els llaços al carrer Jovellar i llençant-los a la paperera. Després se’ls veu marxar amb el cotxe oficial de la policia, cosa que escenifica que els dos agents es trobaven de servei.

Alguns partits de l’oposició, com el Partit Demòcrata i ERC, ja han demanat responsabilitats al regidor de Seguretat, Jordi Subirana, per l’actuació dels agents, diumenge passat. Demanen que s’identifiquin els policies i se’ls obri un expedient informatiu i, si s’escau, disciplinari. Amb la mateixa idea s’ha pronunciat Jose Téllez, el portaveu de Guanyem Badalona, que ha demanat a Pastor que actuï “de la mateixa manera que es va fer amb la Guàrdia Civil” i que es faci un advertiment als policies anunciant que, si reincideixen, se’ls obrirà un expedient.

Una petició que el mateix Álex Pastor ha desestimat en declaracions al Línia Nord. No creu que s’hagi d’obrir cap expedient perquè el què han fet, diu, “no és un fet delictiu”. Tot i això, opina que la Guàrdia Urbana no s’hauria de dedicar a treure llaços grocs i assegura que no hi ha cap ordre al respecte, sinó que l’agent va actuar per iniciativa pròpia. En aquesta línia també s’ha pronunciat el PP: “No ens sembla bé que un agent d’uniforme retiri llaços, té una altra feina a fer”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram