El saló de plens va acollir l’acte de reconeixement. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Badalona ha celebrat recentment l’acte de reconeixement públic de les entitats i persones badalonines guardonades amb la Creu de Sant Jordi.

Va ser divendres passat al saló de plens del mateix consistori amb dos dels guardonats: Rosa Maria Malet i l’ONG Proactiva Open Arms. Tot i que els premis es van entregar el passat 24 de juliol, no ha estat fins ara que s’ha fet la distinció oficial a la ciutat. De fet, va ser al Ple municipal del 31 de juliol quan es va aprovar una moció que insta al reconeixement de tots els badalonins premiats enguany amb aquest guardó, entre els quals també consten la filòloga, mestra i activista per la llengua a la plataforma Som Escola, Teresa Casals, i el pedagog i escriptor Joan Soler i Amigó.

El fundador de l’ONG badalonina, Òscar Camps, i Rosa Maria Malet van ser els dos premiats que van assistir a l’acte. La Generalitat va voler donar aquest reconeixement a Open Arms “per la seva tasca de rescat i salvament de les embarcacions de persones refugiades a la mar Egea i al conjunt de la Mediterrània” i a Rosa Maria Malet com a degana en la direcció dels museus barcelonins per “protegir, desenvolupar i promoure” l’obra de Joan Miró.

PRESÈNCIA BADALONINA
La Creu de Sant Jordi és un dels màxims guardons que pot rebre una persona o entitat per part de la Generalitat de Catalunya. Aquest any es van premiar un total de 31 personalitats i 24 entitats distingides per la defensa de la identitat catalana o la seva feina en l’àmbit cívic i cultural. Precisament, Badalona va ser una de les ciutats amb més guardonats.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram